80 JAAR VLOOG VOORBIJ


In 80 jaar tijd zijn er vele collecties postzegels, munten en bankbiljetten door de handen van onze veilingmeesters en taxateurs gegaan. Aangeboden in plastic tassen, doorgezakte kartonnen opbergboxen en een bonte verzameling bewaardoosjes. Daarin troffen we ook een weelde aan brieven, enveloppen en stempels aan, waarmee de geschiedenis, gezien door onze ogen, tot leven komt. Een foute druk of een misslag, het maakt ons blij. Hoe unieker, hoe liever.

Verzamelen stoffig? Van de buitenkant misschien. De inhoud en betekenis van de verzamelingen, de passie van de collectioneurs, de nieuwsgierigheid van het jonge kind; het is van alle tijden en de eeuwigheid sijpelt erdoorheen. Een beetje zoals met onze huisvesting. Ooit begonnen op het statige Rokin in Amsterdam verhuisde ons veilinghuis naar een nieuwbouwpand in de historische vestingstad Weesp. Ook hier floreert onze handel en evolueren we mee. Inmiddels zijn we nummer één veilinghuis in Nederland en behoren we tot de besten in de wereld van de filatelie en numismatiek. Onze eeuwenoude collecties komen uit alle windstreken en worden overal gevonden en opgehaald. Van de geur van nicotine en stalen kluizen naar de digitale wereld, waarbij 80% van het aanbod, de inbreng in ons jargon, uit en naar het buitenland gaat. En de NPMV, de Nederlandsche Postzegel- en Muntenveiling, past zich aan. We verheugen ons nu al op de verzameldrift van de jongste generaties.

Deze website is uiteraard niet voldoende om ons vakgebied in volle glorie te tonen. Ze tonen wel een glimp van onze passie, die we graag delen met onze klanten. We zullen (lijfelijk én digitaal) over de wereld blijven reizen om de mooiste collecties te vinden voor al onze relaties. Van harte bedankt voor jullie vertrouwen en verhalen. En graag tot ziens!

Het team van de NPV 

Directie: René Dresken

Medewerkers: Brigitte Heidveldt, Daan Oosterbaan en Jari Dresken en onze vele surveillanten tijdens de kijk- en veilingdagen.

Deze website gebruikt cookies

We gebruiken cookies om inhoud en advertenties te personaliseren, om functies voor sociale media te bieden en om ons verkeer te analyseren. We delen ook informatie over uw gebruik van onze site met onze sociale media-, advertentie- en analysepartners die deze kunnen combineren met andere informatie die u aan hen heeft verstrekt of die zij hebben verzameld door uw gebruik van hun services.