Taxaties om verschillende redenen:

 

Voor veiling

Indien u overweegt uw collectie te laten veilen, geven specialisten van De Nederlandsche u gratis mondeling advies over de veilingwaarde van uw object. Dit advies heeft echter niet de status van een officieel taxatierapport.
 

Voor directe verkoop

Indien u uw collectie postzegels of munten snel wilt verkopen, tegen de huidige marktwaarde, is dit ook mogelijk, tegen directe betaling. Wij kopen ook direct gouden en zilveren munten tegen de hoogste koers.
 

Voor verzekering

In geval van diefstal, beschadiging of brand is het raadzaam een accuraat en uitgebreid taxatierapport van uw postzegels en/of munten te bezitten. Omdat de waarde van deze fluctueert dienen postzegels en/of munten regelmatig te worden getaxeerd. Verzekeringsrapporten hebben in het algemeen een geldigheidsduur van 3 jaar.
 

Voor successie en/of verdelingen

In het geval van een nalatenschap of verdeling kunnen onze taxateurs de collectie taxeren en op basis hiervan een taxatierapport opstellen. Indien gewenst geven zij tevens een deskundig advies over het te verdelen object.

Ook voor o.a. notarissen, advocaten, executeurs-testamentair en belastingadviseurs die voor hun cliënten een officieel taxatierapport nodig hebben voor o.a. vermogensplanning, onderlinge verdeling en belastingadvies, hiervoor stelt De Nederlandsche Postzegel- en Muntenveiling een rapport op. Dit geldt uiteraard ook indien er sprake is van te veilen objecten.
 

Vaststellen van de actuele marktwaarde

Wanneer u geïnteresseerd bent in de actuele marktwaarde van uw collectie zonder dat u wilt veilen dan bieden wij u een nauwkeurige schatting van uw object.
 

De kosten van onze service

Mondelinge taxatie is altijd kosteloos en geheel vrijblijvend voor alle partijen, mits de taxatie geschiedt op ons kantoor door onze experts. Dit advies heeft echter níet de status van een officieel taxatierapport.
De kosten voor een officieel taxatierapport op kantoor zijn: minimumtarief  €75,=,  2% over de eerste €7.500,=, 1½% van het bedrag tussen €7.500,= en €15.000,= en 1% over bedragen boven de €15.000,=

Voor het taxeren aan huis worden daarboven nog reiskosten in rekening gebracht met een minimum van €200,= .
De taxatiekosten worden gerestitueerd wanneer de goederen binnen 1 jaar bij de veilinghouder ter veiling worden ingeleverd, de reiskosten worden niet gerestitueerd.

Het is wel noodzakelijk voorafgaand aan uw bezoek een afspraak te maken, vergeet niet uw legitimatiebewijs mee te nemen.

Taxaties

De Nederlandsche Postzegel- en Muntenveiling B.V. is ruim 80 jaar een  begrip in de wereld van de filatelie en numismatiek.
Mondelinge taxatie is altijd kosteloos en geheel vrijblijvend voor alle  partijen, mits de taxatie geschiedt op ons kantoor door onze experts.
Voor grote of importante collecties bezoeken wij u eventueel aan huis, doch gaat de voorkeur uit naar een bezoek aan ons kantoor.
U kunt van maandag t/m vrijdag van 10.00 tot 16.00 uur terecht op ons kantoor (gratis parkeren voor de deur), neem contact op voor een afspraak via dit formulier, mail: info@npv.nl of telefoon: 0294-433020. Taxatie op Maandag mogelijk zonder afspraak.
Deze website gebruikt cookies

We gebruiken cookies om inhoud en advertenties te personaliseren, om functies voor sociale media te bieden en om ons verkeer te analyseren. We delen ook informatie over uw gebruik van onze site met onze sociale media-, advertentie- en analysepartners die deze kunnen combineren met andere informatie die u aan hen heeft verstrekt of die zij hebben verzameld door uw gebruik van hun services.