Hoe kopen?

Het kopen op een veiling is vaak een spannende manier om postzegels of munten aan te schaffen, het is heel eenvoudig om mee te doen, hieronder enige uitleg:

Onze rijk geïllustreerde catalogus komt ca. 4 weken voor de veiling uit, deze is op aanvraag verkrijgbaar door overmaking van 25€ voor de postzegels en 20€ voor de munten, de catalogus is echter ook geheel in te zien via onze website WWW.NPV.NL, hierin vindt u het aanbod van de komende veiling uitgebreid omschreven en alle foto's in full-color, onze catalogi worden nog jaren als naslagwerk door verzamelaars geraadpleegd.

Kijkdagen

Alle kavels zijn voor aanvang van de veiling tijdens onze kijkdagen te bezichtigen, onze specialisten staan dan ook graag met advies voor u klaar. De kijkdagen zijn er voor u om uw bod te bepalen, in de regel brengen de partijen en collecties een veelvoud op van de door ons bepaalde start prijzen. Deze kijkdagen zijn openbaar.

Het bieden

Persoonlijk in de zaal aanwezig zijn, u krijgt voorafgaand aan de veiling na registratie een biednummer. Hiermee kunt u zelf meebieden door in de veilingzaal deze kaart omhoog te houden als het door u gewenste kavel aan bod is. Het is echt niet zo dat elk simpel gebaar zoals vaak gevreesd word, geïnterpreteerd zou kunnen worden als een nieuw bod.

Schriftelijk, u kunt uw biedingen door ons laten uitvoeren, daarvoor laat u een biedbriefje bij ons achter of stuurt deze bij voorkeur per e-mail waarna wij met de grootste zorgvuldigheid en discretie uw biedingen zullen verzorgen, u krijgt altijd een bericht van ontvangst.
Bij nieuwe cliënten vragen wij om een legitimatie en referenties. Biedingen kunnen worden verwerkt tot 24 uur voor aanvang van de veilingzitting. bij gelijke biedingen gaat de eerst binnenkomende voor.

LIVE-online: Overal ter wereld en vanaf uw eigen plek veilig bieden via uw computer, tablet of smartphone. Om online mee te kunnen bieden dient u zich via onze website npv.nl aan te melden. Als vaste relatie krijgt u automatisch een biedlimiet van €10.000,-. Wilt u dit limiet verhogen, dan dient u direct na inschrijving hiervoor een verzoek in te dienen zodat wij het kunnen goedkeuren en aanpassen.

Eenmaal andermaal verkocht!
Indien het kavel aan u verkocht is, kunt  u uw aankoop na betaling meekrijgen, de te betalen prijs is de hamerprijs plus commissie, dit is reeds 5 minuten na afslag mogelijk, u hoeft dus niet tot het einde van de veiling te wachten.
Schriftelijke bieders krijgen zo spoedig mogelijk bericht, meestal 2 dagen na afloop, hun aankoop kan na betaling toegestuurd- of afgehaald worden.
Er zijn diverse mogelijkheden van betalen een pinautomaat is aanwezig.
Kom gerust eens langs, en u zult zien dat kopen op een veiling heel eenvoudig is.

Biedstappen zijn ongeveer als volgt:

 • Biedstappen

  van

  tot

  biedstap

  -

  €100,=

  5,=

  €100,=

  €300,=

  10,=

  €300,=

  €700,=

  20,=

  €700,=

  €1.500,=

  50,=

  €1.500,=

  €3.000,=

  100,=

  €3.000,=

  €7.000,=

  200,=

  €7.000,=

  €15.000,=

  500,=

  €15.000,=

  €30.000,=

  1.000,=

  €30.000,=

  €70.000,=

  2.000,=

  €70.000,=

  €150.000,=

  5.000,=

  €150.000,=

  stappen van €10.000,=

Biedingen die niet overeenkomen met de biedstappen zullen naar beneden worden afgerond en genieten geen voorrang boven een gelijk bod, tenzij eerder ontvangen.

Uw biedingen zullen door ons met de grootst mogelijke zorgvuldigheid en discretie worden behandeld. Voor vergissingen en/of weglatingen, hetzij door De Nederlandsche Postzegel-en Muntenveiling, hetzij door de bieder, kunnen wij echter geen verantwoordelijkheid aanvaarden.

Deze website gebruikt cookies

We gebruiken cookies om inhoud en advertenties te personaliseren, om functies voor sociale media te bieden en om ons verkeer te analyseren. We delen ook informatie over uw gebruik van onze site met onze sociale media-, advertentie- en analysepartners die deze kunnen combineren met andere informatie die u aan hen heeft verstrekt of die zij hebben verzameld door uw gebruik van hun services.